Πολλές φορές, από την "Ελεύθερη Ωρα" και το elora.gr έχουμε αναφερθεί στην παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία άγει και φέρει τις παγκόσμιες οικονομίες. Και μάλιστα συχνά πυκνά δημιουργεί “κρίσεις” προκειμένου να καταφέρει να αποσπάσει ακόμη περισσότερα χρήματα.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι τα τελευταίο χρόνια ένα ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πλούτου συγκεντρώνεται στα χέρια των πολύ λίγων, πολύ πλουσίων. Όταν όμως κάποιος τολμά να αναφέρεται σε λέσχη Μπίλντερμπεργκ, σε Τριμερή, στους παγκόσμιους ολιγάρχες του πλούτου, αυτόματα χαρακτηρίζεται ως συνωμοσιολόγος, αυτόματα κατατάσσεται στο περιθώριο, αυτόματα μετατρέπεται σε γραφικό.

Όλα αυτά φυσικά, επειδή αρνείται να πιστέψει ότι ... υπάρχει ένα “αόρατο χέρι” το οποίο καθοδηγεί την αγορά και το οποίο είναι ευμενές προς όλους. Αυτό όμως το φράγμα έχει αρχίσει να σπάει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται για τον ρόλο που παίζουν λίγες, συγκεκριμένες οικογένειες στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
Το ίδιο συμβαίνει και στην χώρα μας. Έτσι κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως της Βουλής, το απόγευμα της Δευτέρας, είχαμε καταγγελίες για το συγκεκριμένο ζήτημα από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Η συζήτηση που γινόταν είχε να κάνει με τις συγχωνεύσεις τραπεζών και τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα περνά σε χέρια ξένων, που ονομάζονται “επενδυτές” και επί της ουσίας παίρνουν στα χέρια τους το πηδάλιο της ανάπτυξης (λέμε τώρα) της ελληνικής οικονομίας.

Έλεγε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης: “Δεν ξέρουμε πού πάει το πράγμα. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Και σε όλα αυτά έχουμε έναν κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος ενώ έχει δείξει δείγματα περίεργης συμπεριφοράς, προχθές συνέτρωγε με τον Πρωθυπουργό, όταν ακόμα εκκρεμεί η απάντηση στην ερώτηση εννέα κορυφαίων κοινοβουλευτικών του ΠΑΣΟΚ για το Τ3 – Τ10, όταν η κεντρική τράπεζα δεν έκανε τους ελέγχους που έπρεπε να κάνει, με αποτέλεσμα σήμερα να μας λένε στα χαρτιά για επισφάλεια 9% και όλες οι τράπεζες να έχουν επισφάλεια 30% και να το ομολογεί μόνο η Εμπορική και η Γενική, που έχουν σκληρούς, γιγάντιους παρτενέρ.”

Οι “προστάτες” της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ


Στην ουσία της κουβέντας όμως μπήκε, αναφερόμενος στην Black Rock. Και για να σας διευκολύνουμε, θα σας παραθέσουμε μερικά στοιχεία. Τον Ιούνιο του ο διεθνής αυτός οργανισμός επενδύσεων, είχε περιουσία αξίας 3.66 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων. Είναι δηλαδή ο μεγαλύτερος διεθνώς επενδυτικός οργανισμός. Εάν αυτός ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην χώρα μας, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο. Συγκεκριμένο σχέδιο για την εξαγορά των ελληνικών τραπεζών. Χαρακτηριστικά ήταν τα επόμενα λόγια του Προέδρου του ΛΑΟΣ: “Τι σημαίνει η Black Rock; Οικογένεια Ρότσιλντ.”


Και συνέχισε, αναφερόμενος στα διεθνή οικονομικά τράστ (που τυχαίνει να έχουν κοινά συμφέροντα και κοινή καταγωγή): Η οικονομία του κόσμου είναι τρεις άνθρωποι, τους οποίους θα βρείτε πίσω από εκείνο το χωνευτήρι των αποφάσεων, την περίφημη Τριμερή, την προστάτιδα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ρότσιλντ, Μόργκαν και Ροκφέλερ. Παραδίδουμε, δηλαδή, σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στις διαθέσεις της Τριμερούς, με ό,τι σημαίνει αυτό. Και βεβαίως, κάποιοι το αντιλαμβάνονται καλύτερα. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν περάσει από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκα και μάλιστα καυχώνται και το αναφέρουν και στο βιογραφικό. Αλλά ουδείς ποτέ, από όλους αυτούς που πήγαν και πρώην Πρωθυπουργοί, δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τη Βουλή τι λέγεται εκεί μέσα. Δεν πρέπει να μας πουν ότι πήγαν και τα θέματα, τα οποία συνεζητήθησαν ήταν αυτό, εκείνο, εκείνο κι εκείνο; Γιατί, επιτέλους, φοβούνται; Τι τους δεσμεύει; Να ζούμε στο σκοτάδι όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
Φυσικά οι ερωτήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν ρητορικές. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος, ότι για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να φτάσει στα ανώτατα σκαλοπάτια της πολιτικής ηγεσίας μιας χώρας – και ειδικά μιας χώρας μέλους της ΕΕ σαν της δικιάς μας – θα πρέπει να τα έχει πολύ καλά με την συγκεκριμένη Λέσχη.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι όλα τα “ανερχόμενα αστέρια” της πολιτικής, θα πρέπει πρώτα να καταθέσουν τα πειστήριά τους στις συνεδριάσεις της Λέσχης. Και φυσικά ένα από αυτά είναι και η μυστικότητα.

Δημήτρης Παπαγεωργίου από Ελεύθερη Ώρα