http://www.axisradio.gr/wp-content/uploads/2015/06/070615-edhk.jpg

Η “εθνικιστική” οικονομία κατά την Χρυσή Αυγή , σύμφωνα με τον λόγο του αρχηγού της που εκφώνησε στη Βουλή των Ελλήνων, εδράζεται στην επιστροφή στον προστατευτισμό. Δηλαδή σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή , το κράτος πρέπει να προστατεύει διάφορες ομάδες είτε αυτοί θα είναι οι βιομήχανοι , είτε οι αγρότες , είτε οι εργάτες. 

Όμως η οικονομία της Ελλάδος και γενικά του σοσιαλκαπιταλιστικού συστήματος στηρίζεται στην αρχή του προστατευτισμού. Η αρχή αυτή δημιουργεί στρεβλώσεις , ανισότητες , ανισορροπίες , παρασιτισμό , υπανάπτυξη και στο τέλος τα έξοδα τα πληρώνει ο λαός στο σύνολο του. Το σύστημα που αναγγέλλει ο αρχηγός της Χ.Α δεν είναι κάτι καινούριο . 

Υπάρχει προ πολλού και ευθύνεται για την τωρινή κατάσταση της Ελλάδος. Είναι ένα σύστημα προστατευτισμού που κινείται από την προστασία του εργάτη ή του αγρότη μέχρι την προστασία του καταθέτη και του τραπεζίτη , ανάλογα με την φατρία που ανεβαίνει στην εξουσία. 

Με λίγα λόγια η Χρυσή Αυγή κινείται αυστηρά στα πλαίσια του συστήματος που υποτίθεται ότι καταγγέλλει. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει κάθε εύνοια του κράτους προς διάφορες ομάδες είτε εργατών είτε τραπεζιτών και να αφεθεί η οικονομία να αναδείξει υγιείς και νέες δυνάμεις μέσα σε πλαίσια αναπτυξιακά. Ένα εθνικοκοινωνικό κράτος δεν ταΐζει κανένα χαραμοφάη και δεν προστατεύει καμιά οικονομική ομάδα. Δημιουργεί όμως τις προϋποθέσεις , τοποθετεί τις ράγες πάνω στις οποίες θα τρέξει το τρένο της εθνικής οικονομίας. Θέλουμε ένα κράτος που θα νομοθετεί υπέρ του γενικού συμφέροντος και όχι ένα κράτος που θα προστατεύει το ασθενικό και το οπισθοδρομικό ή που μέσα από τον προστατευτισμό του θα προκαλεί την καχεξία και την οπισθοδρόμηση. 

Να δώσουμε στις παραγωγικές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας , ενέργεια με χαμηλό κόστος και χρηματοδότηση μέσα από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα , να δώσουμε δωρεάν ίντερνετ , παιδεία παραγωγική , να κατασκευάσουμε δρόμους , λιμάνια κλπ , κλπ. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του κράτους. Να μεριμνά για την βάση πάνω στην οποία θα δομείται η εθνική παραγωγή στο σύνολο της χωρίς ευνοιοκρατικές αντιλήψεις και προστασίες διαφόρων παρασίτων. 

Λουκάς Σταύρου 
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Πηγή: axisradio.gr